Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka są bardzo szybkie do robienia
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Masło,mąke,cukry i żółtka zgniatamy na jednolitą masę . Formujemy z masy kuleczki o średnicy 2-3 cm . W środku kuleczek robimy wgłębienie (żeby wyglądały jak kluski śląskie) Do wgłębienia wkładamy odrobine dżemu/marmoladu lub konfitury Pieczemy w terperaturze max.180 stopni aż się ciastka zarumienią (około 15-20 min.)