Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zebrałam w sadzie trochę papierówek, a że i w lodówce miałam ciasto francuskie to zrobiłam ciacha z jabłkami. Wyszły pycha.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Obrać jabłka, pokroić w kostkę, włożyć do garnuszka, poddusić chwilę, dodać słodziki lub cukier oraz cynamon - wg, uznania. Nie napisałam ilości cynamonu, gdyż ja osobiście daję sporo cynamonu a ktoś może oczywiście dodać mniej. Półtwarde jabłuszka odstawić do lekkiego ostygnięcia.
Płat ciasta francuskiego rozłożyć na desce i wykrawać 8 równych części. W zależności od formy ciasteczka (prostokąty lub trójkąty) ułożyć jabłka - dla prostokątów na środku, dla trójkątów z jednego brzega ciasta. Brzeg ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem. Zlepić brzegi. Ponakłuwać widelcem ciasteczka. Posmarować ciastka jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, w temperaturze 220 stopni C. piec ok. 25 -30 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Życzę smacznego.