Do góry

Desery Przepis na:

ciacho tortowe

Przepis dnia 2009-07-08
Desery

Autor: agus32

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 506

Dodano: 06.07.2009

Odsłon: 13791

lekkie, nie za słodkie

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczemy biszkopt;białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka ,mąkę wymieszaną z proszkiem,kakao.Pieczemy30min180st.Biszkopt wychodzi duży po wystudzeniu przekrawamy,by powstały 3płaty.Śmietanę ubijam ze śmietan fix .Płat biszkopta przykrywam wiśniami z syropem na to bita śmietana,biszkopt,wiśnie,śmietana,biszkopt.Galaretki rozpuszczam w 2szklankach wody ,tężejące wykładam na biszkopt.Odstawiam do schłodzenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 23 lipca 2009 Fajne toto... Takie dość lekkie chyba... Ale taka blachę to bym sama miesiąc jadła, bo mój mąż na diecie! ;) Dodaję do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mery12345 08 lipca 2009 aaaaaaaaaa taki bajer:)sorki za zawracanie glowy i dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz!!
napewno wyprobuje ten przepis i podziele sie opiniami:)
pozdrawiam serdecznie:):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 08 lipca 2009 JEST COŚ TAKIEGO JAK USZTYWNIACZ DO ŚMIETANY NAZYWA SIĘ ŚMIETAN FIX. MUSISZ NAJPIERW UBIĆ SMIETANĘ A NA KOŃCU DODAĆ DO NIEJ 5 ŚMIETAN FIX ABY ŚMIETANA PO PRZEŁOŹENIU CI SIĘ NIE ROZPŁYNĘŁA. NA CIESCIE . ŻYCZE SUKCESÓW. CIASTO PYSZNE BO ROBIŁAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mery12345 08 lipca 2009 prosze jeszcze o dokladne podanie jak zrobic ta mase bo nie bardzo rozumiem
czy smietana fix to sniezka?
z gory dziekuje
wyglada apetycznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mery12345 08 lipca 2009 1 litr smietany fix ?? czy chodzi tutaj o snieżkę?czy ten proszek(sniezka)ubijac z smietana 30%??
Bardzo prosze o doladne wytlumaczenie jak zrobic ta mase!
z gory dziekuje
bo wyglada bardzo apetycznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 07 lipca 2009 Tak, przepis jest na wielką blachę(moja rodzina jest duża więc piekę spore ciasta).Wiśnie dryluję i smażę z cukrem(Wiśnie ubiegłoroczne,w tym roku wiśnie drylowałam i gotowałam z cukrem żelującym powstały wiśnie w galaretce, żelu)Odnośnie tych galaretek na wierzch to rzeczywiście wody jest mało,ale wychodzi taki żelek wiśniowy(można użyć mniej wody wtedy będzie typowa galaretka)Dziękuję za komentarze,pozdrawiam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 06 lipca 2009 Wiesz wydaje mi się, że jeśli jest biszkopt z 12 jajek to na tortownicę o rozm. 28 lub na wielka blachę.
Wydaje mi się tylko,że 2 galaretki rozpuszczone w 2 zklankach wody to chyba będą za twarde/ amoże się mylę / Jedna galaretka jest na 1/2 litra wody a szklanka ma 1/4 . Jwsli wezmiesz 2 galaretki w 1/2 l wody to będą chyba za twarde. ja poroponowała bym rozpuścić je w 3 szklankach . Piekę takie ciasto i bardzo dobre są również wiśnie z nalewki---- oczywiscie drylowane.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 06 lipca 2009 uwielbiam drelowane wiśnie i często je używam do wypieków. myślę że połonczone z bitą śmietaną bardzo są dobre. Czy ten przepis jest na dużą formę czy na tortownicę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń