Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 418
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10447
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1431
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 418
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10447
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1431
Składniki
Gorzką czekoladę rozdrobnić na małe kawałki. W garnku lub większym rondlu stopić tłuszcz i czekoladę na dużym ogniu. Naczynie odstawić w ciepłe miejsce. Oddzielić żółtka od białek i roztrzepać w małej misce. Orzechy włoskie grubo posiekać. Orzechy nie będą podskakiwały podczas siekania, jeśli deska będzie lekko oprószona cukrem. Do masy czekoladowej dodać cukier waniliowy, cukier, roztrzepane żółtka, mąkę, szczyptę soli oraz posiekane orzechy. Masę dokładnie wymieszać. Dno blachy do pieczenia wyłożyć pargaminem, a boki aluminiową folią. Wypełnić przygotowaną blachę ciastem, dokładnie rozprowadzając masę po całej powierzchni. Piekarnik rozgrzać do temp. 175°C. Wstawić blachę z ciastem. Piec ok. 15-20 min. Ciasto ostrożnie wyjąć z piekarnika i pozostawić w chłodnym miejscu. Po ostygnięciu pokroić w blasze na porcje i delikatnie przełożyć na talerz, zwracając uwagę, by resztki folii lub papieru nie przylegały do ciasta. Brownies można oprószyć cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Ciastka doskonale komponują się z lodami o smaku waniliowym. Smacznego :)