Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowe pyszności:-))
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Składniki
Oba rodzaje mąki wymieszać w misce razem z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mlekiem. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać powoli wymieszane mąki.Zagnieść ciasto dodać do niego kakao i ponownie zagnieść aby uzyskać jednolity kolor.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego w środku zrobić kciukiem zagłębienie i napełnić je dżemem.Układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 20minut. Zamiast dżemu porzeczkowego można dać wiśniowy:-))