Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótkie i przyjemne spędzanie czasu w kuchni.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 678
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 678
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Wszystko razem wyrobić. Włożyć zawinięte w papier czy woreczek na 30 min do lodówki, albo na 15 do zamrażalki. Następnie wyłożyć dno brytwanki-jeżeli ciasto ma służyć jako spód ciasta, a jeżeli to mają być ciasteczka, to rozwałkować i wycinać. Do piekarnika wsawić na jakieś 20 minut- to zależy od grubościi ciasta. Można jeszcze ciasteczka posmarować pędzelkiem białkiem jajka- będą ładniej wyglądać i/lub posypać cukrem. Ja nigdy nie dodawałam smalcu i oleju, ale w każdym razie są w moim przepisie. Dla osób lubiących zabawę z ciastem proponuję przyotowaną jeszcze masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Ja tak zrobiłam na Święta i wyszły ciasteczka z oczkami i noskami :) Smacznego!