Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka najbardziej smakują gorące maczane w mleku. Palce lizać.
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Składniki
Miękkie masło wraz z cukrem ubić na puszystą masę ( około 5 mi.)
Dodaj jajka, proszek do pieczenia, mąkę i sól
Mieszając wsypać płatki owiane. Miksuj przez 5 min.
Gęste ciasto ułóż na blachę przykrytą pergaminem. By ciasto nie kleiło się do rąk należy mieć mokre ręce podczas formowania kulek.
Piecz około 15 min. w temperaturze 180 stopni.