Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi i nutą imbirową. Ciasteczka idealnie sprawdzą się jako dodatek do kawy. Mogą być także świetną przekąską energetyczną :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36096
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 190
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 330
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 414
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36096
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 190
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 330
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 414
Składniki
Masło, cukier, aromat migdałowy i jajka łączymy za pomocą miksera na jednolitą masę.
Do powstałej masy dodajemy miód oraz płatki owsiane i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
Następnie dodajemy mąkę, imbir, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Ciasto wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Z powstałej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia...
... a następnie delikatnie je spłaszczamy za pomocą dłoni lub szklanki.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 9 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia).
Ciasteczka odstawiamy dla odpowiedniego stężenia
Życzę smacznego! :)