Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasteczka pikantne

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 6660

Porcja - 280 kcal

Składniki

  • 15 dag masła
  • 15 dag mąki
  • 4 jajka
  • puszka tuńczyka
  • łyżka majonezu
  • 5 dag marynowanej papryki
  • 10 dag szynki
  • 10 dag goudy
  • 2 łyżki śmietany
  • pieprz
  • 3 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • chili
  • łyżka koncentratu pomidorowego
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować w rondlu 3/4 szklanki wody z 5 dag masła. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Gotować, aż zacznie odchodzić od dna rondla. Zdjąć z ognia, wbijać kolejne jaj-ka, dokładnie wymieszać. Gorące ciasto przełożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać na nią paski i okrągłe ciasteczka. Posmarować wymieszanym jajem. Piec około 30 minut w tem-peraturze 170oC. Przygotować nadzienia: niektóre składniki drobno pokroić, tuńczyka odcedzić z zalewy, rozdrobnić. Wymieszać składniki na poszczególne nadzienia, wypełnić nimi przecięte na pół ciastka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń