Do góry

Desery Przepis na:

ciasteczka półfrancuskie

Desery

Autor: Narkoman

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 70

Dodano: 01.01.2008

Odsłon: 2544

ciasteczka półfrancuskie z cukrem i orzechami

Składniki

  • mąka, 40 dag
  • margaryna, 1
  • szklanki śmietany, 0,5
  • orzechy posiekane, -
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zagnieść ciasto i zostawić na dobe w lodówce. Następnie z ciasta wycinać ciasteczka (szklanką lub specjalnymi foremkami) , moczyć w białku , posypać cukrem i orzechami , następnie wyłożyć na blaszkę i piec w temp. ok 100*C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń