Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka ryżowe lekkie jak chmurki:)

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 09.03.2009

Odsłon: 4921

Szybkie i łatwe przygotowanie, delikatny smak.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Do masy maślanej dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kleik. Wymieszać - w tym momencie należy to robić łapkami, bo masa jest bardzo gęsta. Następnie dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy z całą masą.

  2. Blachę smarujemy masłem i nakładamy na nią szarpane kawałeczki ciasta, im bardziej nieregularne, tym lepiej. Efekt będzie niekonwencjonalny i ciekawy.

  3. Pieczemy w 165 stopniach Celcjusza, ok.12-15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Karola0207 08 października 2009 są znakomite!!!! całej rodzinie tak smakowały, że lada moment zniknęły z talerza:D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiolasku 24 marca 2009 też je robię i uważam ,że są smaczne(i nie drogie)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń