Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla niespodziewanych gości!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 341
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 341
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Mieszamy z cukrem, cynamonem i rodzynkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( wielkość wg uznania). Na każdy kwadrat nakładamy farsz jabłkowy a następnie sklejamy. Każde ciasteczko smarujemy rozbełtanym białkiem.
Pieczemy ok 25 minut w temp. 180 stopni.