Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pyszne mini roladki z ciasta kruchego z dodatkiem mąki kukurydzianej. Miałam mały dylemat, czy użyć nutelli, czy masła orzechowego. Masło orzechowe wygrało :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 195
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 195
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Wszystkie składniki z wyjątkiem masła orzechowego, dajemy do miski. Mąkę oczywiście należy przesiać. Wszystkie składniki łączymy. Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii Jeżeli ciasto przywiera do wałka, posypujemy mąką kukurydzianą.
Smarujemy masłem orzechowym.
Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki. Piekłam 15 minut w 180* Smacznego życzę :)