Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasteczka, które ucieszą podniebienie każdego Łasucha :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Masło rozpuścić na małym ogniu w rondelku, a następnie ostudzić. Do ostudzonego masła dodajemy cukier, kilka kropelek aromatu waniliowego, jedno całe jajko oraz jedno żółtko. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Następnie do miski dodajemy mąkę, sodę oczyszczoną i mieszankę z rondelka. Wszystko razem ugniatamy, a następnie wsypujemy rodzynki i pokrojoną drobno czekoladę i ponownie ugniatamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a z ciasta formujemy kulki (wielkość według uznania) i układamy je zachowując odstępy zapobiegające sklejeniu ciasteczek. Czas pieczenia: 14 – 15 minut Temperatura: 170 C 3 warianty pieczenia ciasteczek: Na zdjęciu przedstawiam ciastka z wykorzystaniem samej gorzkiej czekolady (bez rodzynek). Najczęściej piekę ciasteczka z połączeniem rodzynek oraz gorzkiej i mlecznej czekolady, a także ciastka z czekoladą i odrobiną cynamonu. Wszystkie warianty są smaczne - warto spróbować każdy z nich. Polecam!