Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34784
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34784
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 prostokatów.
Przygotowujemy nadzienie serowe-twaróg rozgniatamy widelcem,doprawiamy do smaku cukrem,sokiem i startą skórką z cytryny-dajemy serek danio,który scali całą masę twarogową- nie może być za rzadka.
Na każdym prostokącie robimy z jednej strony 1-1,5cm nacięcie nożem- z drugiej strony dajemy nadzienie i składamy na pół-boki zlepiamy widelcem.
Ciastka dajemy na blachę wyłozona papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. W zależności od wielkości ciastek pieczemy je ok.20 minut. Przed upieczeniem wierzch ciastek można posmarować rozmąconym żółtkiem.