Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie borówkowo-mandarynkowe

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1896

Dodano: 23.05.2009

Odsłon: 2912

Ostatni osobnik, który jadł te ciacha, był w stanie wydusić z siebie tylko to: "YMMMMMMMMM" :)

Składniki

  • puszka mandarynek
  • szklanka borówek
  • ciasto mrożone francuskie
  • 1 jajko do posmarowania ciastek
  • cukier do posypania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie zostawiamy w pokojowej temperaturze, by się rozmroziło. Kroimy w kwadraciki. Na każdy kwadracik kładziemy po 2-3 kawałki mandarynek i ok.8sztuk borówek. Zawijamy narożniki ku górze i zlepiamy ciasto, aby powstały takie poduszeczki jak na zdjęciu.

  2. Gotowe ciacha smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy i jemy:)

  3. Przepis niby prosty, banalny. Ale uwierzcie, że słodki smak mandarynek w połączeniu z borówkami jest powalający:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 28 maja 2009 Borówki amerykańskie, tylko i wyłącznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 28 maja 2009 Ja wolę ciasto świeże, można kupić w Lidlu. Borówki czy jagody? Pewnie borówka amerykańska... Brzmi pysznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń