Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z chleba razowego

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1892

Dodano: 11.05.2009

Odsłon: 3691

Bardzo niespotykany smak i oryginalna, słodka przekąska:)

Składniki

  • 150g chleba razowego, ciemnego litewskiego lub pumpernikla
  • 150g orzechów włoskich
  • 100g masła
  • 5-6 jajek
  • 150g cukru
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy zmiażdżyć na drobne kawałki albo zetrzeć. To samo zrobic z chlebem.

  2. Masło ucieramy z cukrem powoli dodając same żółtka. Do utartej masy dosypujemy orzechy, dodajemy stopniowo ubitą na sztywno pianę z białek i pokruszony chleb.

  3. Tak powstała masa ląduje w wysmarowanych tłuszczem małych foremkach do ciastek.

  4. Po upieczeniu wyglądają jak kotlety mielone hihi Mają taki kolor i złotą skorupkę. Ale nic bardziej mylnego. warto je zrobić chociażby z samej ciekawości. Ciacha z chleba - ciekawe, prawda?

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dianaVamp 18 lipca 2011 Interesujące...mam nadzieję,że również smaczne;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń