Do góry

Desery Przepis na:

CIASTKA Z JABŁKAMI

Desery

Autor: Kaska742

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 14

Dodano: 15.06.2009

Odsłon: 1068

JAKIE PROSTE, TAKIE SMACZNE :)

Składniki

  • TWARÓG,, 0,25 KG
  • mąka,, 0,25 KG
  • margaryna,, 1 KOSTKA
  • jajka,, 2
  • cukier,, 1 ŁYŻECZKA
  • proszek do pieczenia,, 1
  • jabłka,, 1 KG
  • CYNAMON,, OKOŁO 0,5 PACZUSZKI
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. TWARÓG ZMIELIĆ, ODDZIELIĆ BIAŁKA OD ŻÓŁTEK, DO BIAŁEK DODAĆ CUKIER I CYNAMON - "ROZTRZEPAĆ". DO TWAROGU DODAĆ MĄKĘ, MARGARYNĘ, ŻÓŁTKA, PROSZEK DO PIECZENIA-WYROBIĆ CIASTO, WŁOŻYĆ NA KILKANAŚCIE MINUT DO LODÓWKI, WYJĄC, ROZWAŁKOWAĆ, WYKRAWAĆ SZKLANKĄ KRĄŻKI. JABŁKA OBRAĆ POKROIĆ W ÓSEMKI, NA KAŻDY KRĄŻEK UKŁADAĆ KAWAŁKI JABŁEK, ZLEPIAĆ JAK PIEROGI PIEC NA ZŁOTY KOLOR W TEMP. 180 STOPNI. GORĄCE MOCZYĆ GRZBIETAMI W ROZTRZEPANYM BIAŁKU - SMAKUJE WYBORNIE !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń