Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania ciastka, mało słodkie
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2091
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 61
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 85
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 103
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2091
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 61
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 85
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 103
Składniki
Jedno jajo rozdzielamy na żółtko i białko (białko posłuży do posmarowania). Ze wszystkich składników oprócz białka zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkowujemy dość grubo i wykrawamy dowolne kształty. Układamy na blasze i smarujemy białkiem na wierzchu. Pieczemy ok. 35 min. w tem. 180 st. C.