Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto 3 w 1.

Desery

Autor: remix164

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 67

Dodano: 25.10.2010

Odsłon: 52678

Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • jajka, 5 szt
  • mąka, 1 szklanka
  • cukier, 1 szklanka
  • olej, 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • wiórka kokosowe, 1/2 szklanki
  • kakao, łyżka
  • mak lub orzechy, 1/2 szklanki
  • krem do karpatki, 1 opakowanie
  • wiórki czekoladowe, 10 dag
  • dżem porzeczkowy, 4 łyżki
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej- wiórki kokosowe, a do trzeciej- kakao.

  2. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji, aż do wyczerpania składników. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 C. Studzimy.

  3. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy, przekładamy 3/4 kremu, resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natuska24 11 listopada 2012 a prosze mi jeszcze powiedz jak ja mam nakladac te ciasto na blaszke? bo nie za bardzo rozumiem;/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

remix164 10 listopada 2012 Może Pani podzielić ciasto na 2 części i wtedy dodać połowę maku i połowę wiórek kokosowych tak żeby wyszło pół szklanki. Jeżeli chodzi o wysokość ciasta to może Pani dodać trochę więcej jajek i mąki i wtedy powinno wyjść odpowiednio wysokie ciasto.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natuska24 09 listopada 2012 witam. czy no zamiast dzielic ciasto na 3 moge podzielic na 2 czesci i np do jednej dodac kakao a do drugiej mak z wiorkami kokosowymi? i teraz tak bo jesli ta zrobie to nie wiem ile dac tego maku i wiorek, i czy ciasto bedzie dobre i nie bedzie za niskie. prosze o odpowiedz.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzia1208 24 czerwca 2011 Ciacho wspaniałe.Kremu rzeczywiście trochę mało,ale ja po prostu nie dałam kremu na wierzchu, tylko cały słoik dżemu.Ale i tak polecam!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 24 stycznia 2011 placek pyszny i bardzo ciekawie wygląda ten biszkopt ale moim zdaniem tego kremu powinny być 2 opakowania, bo 1 to za mało. Polecam i pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 06 listopada 2010 Dzisiaj znow zrobilam to ciasto i jestem mile zaskoczona bo biszkopt wyszedl mi jeszcze lepszy!ostatnim razem troszke go przetrzymalam i byl troszke suchy ale masa go uratowala i byl pyszny,pozdrawiam i dzieki za tak latwe,szybkie i pyszne ciacho.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hela43 03 listopada 2010 Wspaniałe ciasto z wyglądu na pewno i w smaku zaraz biorę się do pieczenia myślę że moim łasuchom będzie smakowało .Gratulacje i pozdrowienia .A co do tej gazetki może kiedyś było w niej coś ciekawego ale teraz nie ma nic ciekawego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 30 października 2010 Zrobilam dzis to ciasto,naprawde jest latwe i szybkie i okropnie pyszne.......uzylam dzemu wisniowego bo innego akurat nie mialam ale jest i tak bardzo smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń