Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Temperatura piekarnika: 160-180 stopni C Czas pieczenia: 1h
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 63
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9197
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 63
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9197
Składniki
Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 Kasia 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa 4 śmietany po 400 ml 18% lub 3 po 500 ml 2 budynie śmietankowe 5 białek 1,5 szklanki cukru Olejek wg gustu
Jak zrobić Składniki na ciasto połączyć, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Większa wylepić formę a mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Masa: śmietanę ubić mikserem, wsypać budynie i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier. Wymieszać ze śmietaną. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki.