Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 905
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 905
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodać make ,proszek i białka i olej i miksować do jednolitej masy.i wlać do foremki wcześniej wysmarowana tłuszczem.Piec w 180 stopniach ok 20 min.
z soku z ananasów ugotować budyń,gdy ostygnie dodać żółtka i wymieszać.Margarynę zmiksować i dodawać budyń i miksować co uzyskania masy.Ananasy pokroić w kostkę i dodać do masy lekko wymieszać.Mase położyć na ostudzony biszkopt.
białka ubić z cukrem na sztywna piane i dodać kokos i wymieszać.Blaszkę wyłożyć papierem do ciast i wlać ten kokos .Piec ok 25 min do zarumienienia .w temperaturze 200 stopni.
gdy ostygnie położyć na masę ananasowa i polać polewa według uznania.