Do góry

Desery Przepis na:

ciasto ananasowe na herbatnikach - pijak

Desery

Autor: kokalala

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 568

Dodano: 03.01.2010

Odsłon: 4038

bardzo smaczne cisto z nutka alkoholu

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ubić na parze jajka z cukrem, letnią pulchną dodawać delikatnie do utartego masła.Nasączone w wódce herbatniki ułozyć na blachę, na to wyłożyć połowę kremu. Na krem ponownie ułozyć namoczone w wódce herbatniki. Na drugą warstwę herbatników wyłozyć pozostałą warstwę kremu. Na wierzch ułożyć ananasy z puszki. Całość zalać galaretką i wstawić do lodówki. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

majunia1982 21 listopada 2010 Czy moze byc gotowa masa "krówka" zamiast tego gotowanego mleczka skondesowanego?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń