Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, łatwe, szybkie i smaczne ciasto.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Margarynę wkładamy do garnka i rozpuszczamy, następnie studzimy. Dodajemy cukier i jajka ubijamy ( zamiast jednej łyżki cukru możemy dać łyżkę cukru waniliowego). Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Wylewamy na tortownicę 20 centymetrową, układamy na cieście oskrobane gruszki, pokrojone w ósemki. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut i pieczemy w 180 * do suchego patyczka. Możemy użyć inne sezonowe owoce, pyszne jest z jabłkami, i posypać cukrem pudrem.