Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 97
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 97
Składniki
Biszkopt ciemny; Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z kakao,proszkiem do pieczenia dolewamy olej. Ciasto delikatnie mieszamy wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 30 minut. Upieczony zimny biszkopt przekrawamy na dwa blaty.
Z biszkoptem jasnym postępujemy tak samo jak z biszkoptem ciemnym.
Przygotowanie kremu; Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody,każdą w innym garnuszku,studzimy i kroimy w kostkę. Gotujemy 1 szklankę mleka,w pozostałym mleku mieszamy budyń dolewamy do gotującego się mleka,mieszamy budyń i gotujemy 3 minuty,studzimy. Masło ucieramy z cukrem do białości dodajemy po łyżce zimnego budyniu dolewamy alkohol. Masę ucieramy na puszysty krem mieszamy z galaretkami.
Biszkopt ciemny przekrawamy na pół smarujemy połową kremu dajemy biszkopt jasny ,krem i biszkopt ciemny wierzch smarujemy kremem i posypujemy krojonymi migdałami. Ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin.