Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO BALOWE

Desery

Autor: ewagrad

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 09.12.2009

Odsłon: 2437

pyszne ciasto

Składniki

  • Biszkopt:
  • jajka, 4
  • łyżki cukru, 4
  • łyżki mąki, 4
  • łyżka kakao, 1
  • łyżeczka proszku do pieczenia, 1
  • Masa:
  • szkl. Mleka, 2 i 1/2
  • żółtka, 3
  • szkl. mąki, 3/4
  • szkl. cukru, 1/2
  • kostki margaryny, 1/2
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 szkl. mleka + cukier zagotować. Do pozostałej części mleka { ½ szkl.} dodać mąkę + żółtka i zmiksować. Następnie wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń, ostudzić. Po ostudzeniu dodać margarynę i utrzeć na gładką masę.

  2. DODATKI: 3 paczki herbatników szkolnych, 1 paczka krakersów, 1 mleko skondensowane słodzone, ½ l śmietany 30% kremówki, tabliczka gorzkiej czekolady, 3 śmietanfix dr. Oetkera,2 łyżki cukru.

  3. Mleko w puszce gotować około 2-3 godziny na gęsty karmel . Ubić śmietanę + cukier + śmietanfix.

  4. UKŁADAĆ: Biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, karmel, krakersy, bita śmietana, posypka z gorzkiej czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń