Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne spotkania.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszysto. Następnie utrzeć z jajkami, wlać maślankę i dodać rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać . Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie utrzeć na jednolitą masę. Dodać zmielone orzechy, lekko wymieszać.
Przelać do przygotowanej tortownicy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut. Upieczenie placka najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Placek wyjąć z piekarnika i po 10 minutach zdjąć obręcze tortownicy.