Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe

Desery

Autor: Jolam

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 18.12.2009

Odsłon: 1888

Sprawdzony przepis, nadaje się świetnie do tortów.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

  2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  3. Można ciasto podzielić na połowę i do jednej dodać kakao.

  4. Całość wylać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jolam 20 grudnia 2009 Proporcje są na okrągłą foremkę do tortów, wychodzi z niej spory tort.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Iwonka_32 20 grudnia 2009 a na jaka dużą foremke jest to ciasto i czy wyrośnie duże w niej?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Befado 19 grudnia 2009 Ja jeszcze dodaję olej wtedy biszkopt nie jest taki suchy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń