Do góry

Desery Przepis na:

ciasto borówkowe

Przepis dnia 2008-09-15
Desery

Autor: halinka

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 76

Dodano: 01.09.2008

Odsłon: 9837

prosty przepis, można używać zarówno świeżych, jak i mrożonych borówek

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 175 °C, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i odstaw na bok. Ubij mikserem masło, cukier i wanilię ok. 3 minut. Dodawaj po kolei jajka i stopniowo wsypuj mąkę z proszkiem i solą aż masa będzie zupełnie gładka. Następnie wymieszaj jagody z sokiem z cytryny i łyżeczką mąki i dodaj do ciasta. Piecz ok. 1godz. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń