Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i sok z brzoskwiń ( sok z puszki). Na końcu ubić pianę z białek z cukrem wanilinowym i dodać ostrożnie do reszty masy.
Blaszkę (25x25) natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do foremki na wierzch dać pokrojone brzoskwinie, można je także wymieszać z ciastem . Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40-45 minut. W miedzy czasie sprawdzać patyczkiem ciasto.
wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, lub ubić bitą śmietanę i rozsmarować na ciasto i na wierzch posypać brzoskwiniami.