Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto budyniowe

Desery

Autor: sreberko77

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 29

Dodano: 26.10.2008

Odsłon: 49350

Pyszne i szybkie do zrobienia ciacho.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. masło 0,5 kostki+cukier+4żółtka utrzec na puszysta mase.Dodac mąke+proszek i 3 łyżki mleka.ubic piane z 2 białek i dodac do ciasta.mozna dolac odrobine zapachu.piec 40min.w temp.200stopniC.Na upieczone ciasto wtłożyc brzoskwinie i zalac budyniami ugotowanymi w 500ml.mleka i zmiksowanymi z 0,5kostki masła.nabudyn ulozyc herbatniki a na nie owoce i zalac je2 teżejacacymi galaretkami rozpuszczonymi w 0,5litra wody.chłodzic w lodówce nie mniej niz 3-4godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaw 21 stycznia 2009 Robilam kiedyś takie ciasto. Jest bardio dobre,tylko te 2 galaretki w półlitra wody...?....
Ja bym zmniejszyła proporcje ale chyba jednak na trzy czwarte litra Wydaje mi sie że na pół litra wody jest jednak za sztywne .Madziarena jak dodajesz masło to budyń musi być zimny go boinaczej Ci się zwarzy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziarena 31 października 2008 Rozumiem, że budynie miksujemy po wystudzeniu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń