Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO BUDYNIOWE

Desery

Autor: monolc

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 05.01.2010

Odsłon: 3143

SZYBKIE I ŁATWE W ZROBIENIU :) IDEALNE DO KAWY CZY HERBATY :) POLECAM :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MARGARYNĘ ROZTOPIĆ I ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA

  2. JAJKA ( CAŁE ) ROZETRZEĆ Z CUKREM. POWOLI DODAĆ MĄKĘ I BUDYŃ. WLAĆ ROZTOPIONY, OSTUDZONY TŁUSZCZ. DO WYROBIONEJ W MAKUTRZE MASY DODAĆ PROSZEK DO PIECZENIA I DOBRZE WYMIESZAĆ.

  3. MASĘ WYŁOŻYĆ DO NASMAROWANEJ TŁUSZCZEM I OBSYPANEJ BUŁKĄ POJEDYNCZEJ BRYTFANKI.

  4. PIEC OKOŁO 45 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI. PRZED WYJĘCIEM Z PIECA SPRAWDZIĆ PATYCZKIEM CZY CIASTO NA PEWNO SIĘ UPIEKŁO. NIE POZOSTAWIAĆ W PIEKARNIKU. WYJĄĆ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń