Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto budyniowe z jabłkami.

Desery

Autor: socharena

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 561

Dodano: 14.08.2008

Odsłon: 4869

Naprawdę pyszne ciacho...

Składniki

  • jajka,, 4,
  • margaryna,, 1 kostka,
  • cukier,, 1 szklanka,
  • mąka pszen.,, 1 szklanka,
  • mąka ziemniaczana,, 1 szklanka,
  • proszek do pieczenia,, 2 łyżeczki,
  • budynie,(śmietankowe),, 2
  • mleko,, 1 litr,
  • jabłka,, 1 kg,
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń śmietankowy wg przepisu. Jabłka obieramy i kroimy na grubsze plastry. .Jajka ucieramy z cukrem, dod. margarynę, mąki z proszkiem do piecz,ucieramy .na gładka masę. Wykładamy 1/2 cz. ciasta na blaszkę, kładziemy plasterki jabłek, na to wylewamy CIEPŁY budyń, i drugą część ciasta na wierzch. Piec w tem.180C, ok 40-45 min.(wierzch się lekko zarumieni). Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń