Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cytrynowe

Desery

Autor: rozyczka68

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 22.05.2009

Odsłon: 1368

Ciasto jest bardzo dobre i orzeźwiające

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt- Ubijamy białka dodając powolutku cukier następnie dodajemy żółtka na końcu przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia powolutku mieszając.Pieczemy w temperaturze 200C około 20minut.

  2. masło, wodę 1 szk , cukier1 szklanka , cytryny (kroimy na ćwiartki) zagotować 2 minuty.Po zagotowaniu przecisnąć przez sitko cytryny dobrze wycisnąć. wywar zagotować dodając kisiel rozpuszczony w 1/2 szklanki wody i 1 łyżką mąki ziemniaczanej ugotować kisiel. Przestudzić . do przestudzonej masy dodajemy żółtko i miksujemy.Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i wylewamy kisiel przykrywamy drugą połówką biszkoptu.

  3. Zagotować 1 szklankę wody rozpuścić galaretki przestudzić. Śmietanę ubić mikserem dodać rozpuszczoną galaretkę. wylać na górę ciasta. Można posypać potartą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 23 maja 2009 TOSCA DAJ NA LUZ .... NIE WSZYSCY MAMY APARATY Z KTÓRYCH MOŻEMY DODAWAĆ ZDJĘCIA. MOJE TEŻ SĄ "BEZ" PRZEPIS JEST B. DOBRY I DOKŁADNY . JAK UPIECZESZ CIASTO ZOBACZYSZ JAKIE JEST ŁADNE . A NA RAZIE MOŻESZ GO SOBIE WYOBRAZIĆ. POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń