Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cytrynowe

Desery

Autor: zona20

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 29.07.2009

Odsłon: 1363

Ciasto jest bardzo pyszne i dobrze się kroi.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń z 1/2l mleka, do gorącego budyniu dodać galaretką cytrynową i dobrze wymieszać, ostudzić. Zimny budyń ukręcić z margaryną i dodać sok wyciśnięty z 1cytryny.

  2. Mleko skondensowane ukręcić z 1/2kostki margaryny.

  3. Śmietanę ubić z 2op śmietanfixu i 1łużka cukru pudru. Na koniec dodać 1łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 1/5szkl gorącej wody(żelatyna powinna być tężejąca)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 lipca 2009 No i co dalej? Ten przepis jest nieskończony i bezwartościowy. Co z herbatnikami? Co dalej z tą masą, co z mlekiem, co ze śmietaną? A to mleko skondensowane to słodzone czy nie? :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń