Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cytrynowe

Przepis dnia 2008-01-31
Desery

Autor: bunny

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 10119

Dodano: 07.01.2008

Odsłon: 7247

Ciasto cytrynowe, niewymagające pieczenia.

Składniki

  • 200 g biszkoptów
  • 100 g masła
  • 150 g kremowego serka białego
  • 75 g lukru
  • sok z jednej cytryny
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopty rozgnieść. Najlepiej włożyć je do woreczka i roztłuc wałkiem do ciasta lub czymś podobnym. Masło lekko roztopić na małym ogniu. Zmieszać je z biszkoptami, powstanie biszkoptowa podstawa. Włożyć ja do lodówki. Przygotowujemy krem. Ser lukier oraz sok z cytryny zmiksować i rozłożyć na biszkoptowej podstawie. Pozostawić w lodówce naokoło 2 godzin. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń