Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cytrynowe

Desery

Autor: Pati27

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 401

Dodano: 27.04.2008

Odsłon: 2497

Bardzo smaczne i lekkie ciasto do kawy

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 3 jaj. Budynie ugotować w 3/4 litra wody z 1 szklanką cukru. Po wystudzeniu dodać 4 łyżki soku z cytryny. 25dag masła utrzeć, dodać do budyniu i dobrze wymieszać. Wyłożyć na upieczony biszkopt. 1/2 litra kremówki ubić na sztywno. Dodać 2 łyżki cukru pudru, 2 paczki śmietanki fix i łyżkę soku z cytryny. Wyłożyć na masę budyniową. Herbatniki ułożyć na masie śmietankowej i polukrować. LUKIER 20dag cukru pudru sok z połówki cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lucyna60 27 kwietnia 2008 Piekę to ciasto,bardzo smaczne tylko że ja do śmietany dodaję 2łyżli żelatyny a herbatniki polewam sokiem z cytryny wtedy lukier może być normalny.Goraco polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń