Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe

Desery

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 768

Dodano: 13.12.2009

Odsłon: 27380

Super

Składniki

  • Biszkopt ciemny upiec z 4 jaj
  • KREM:
  • 2 budynie czekoladowe
  • 1/2 l mleka
  • 1 kostka {250 g}masła lub margaryny
  • Dodatek na krem:
  • 5 dkg rodzynek
  • 5 dkg posiekanych orzechów
  • 5 dkg posiekanych migdałów
  • 5 dkg pokrojonej w kostkę czekolady
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 1 paczka biszkoptów
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale w podanej ilości mleka i ostudzić.Masło utrzeć na puch.Ucierać dodając po 1 łyżce budyniu.Ucierać aż masa będzie gładka.

  2. Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki wody i odstawić do stężenia.Na biszkopt nałożyć krem. posypać bakaliami i czekoladą.Ciasto zalać tężejącą galaretką.Zanim zastygnie poukładać biszkopty jeden obok drugiego.gotowe ciasto polać polewą.

  3. Przepis znalazłam gdzieś na necie, ale go wypróbowałam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mucho7morek 18 grudnia 2009 Przepis godny polecenia.Wypróbowałam-nawet nie przypuszczałam że "dotłuszczony" budyń tak fajnie komponuje się z galaretką-zawsze wystrzegałam się takich połączeń i teraz już wiem , ze to był błąd;) . Ciasto rozeszło się błyskawicznie . Do swojej wersji kremu dodałam szklaneczkę adwokata, nieco luźniejsza konsystencja , ale za to jak fajnie grzało w brzuszku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń