Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe

Desery

Autor: iwonasz

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1035

Dodano: 13.01.2010

Odsłon: 31884

Proste i "mokre" pyszne ciasto czekoladowe

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja ubić z cukrem i cukrem wanil. na puszystą masę.Dodać kakao i mąkę cały czas miksując,gdy gładkie wlać ostudzoną margarynę.Połączyć miksując jeszcze chwilę

  2. Tortownicę o śr ok 24 cm posmarować tłuszczem posypać bułką tartą,wylać ciasto wstawić do nagrzanego do temp 200 stopni piekarnika piec ok.25 min

  3. Uwaga w piekarnikach z ogrzewaniem tylko od spodu ciasto piecze się dłużej w niższej temp.bo lubi się przypalić :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NicolaWys 08 lutego 2014 Moje ciasto już jest w piekarniku, jak na razie wygląda pysznie, mam nadzieję, że będzie też tak smakowało :3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 23 września 2012 Ciasto przepyszne,baaardzo czekoladowe,ja wzbogaciłam je jeszcze polewą czekoladową,którą polewałam każdy kawałek tuż przed podaniem:-) Tylko cos czas pieczenia mi nie pasował,bo po 30 minutach patyczek wsadzony w ciasto wciąż był bardzo wilgotny,w efekcie piekłam prawie 50 minut,ale efekt był powalający.Dziękuję za przepis.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwonasz 22 stycznia 2010 Dobry pomysł!Właściwie to można wykroić cokolwiek.Trzeba spróbować :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bardolka 21 stycznia 2010 Z tego ciasta można zrobić tak zwane księżycki. Wystarczy je upiec na większej blasze żeby było niższe i szklanką wykrawać takie własnie księżycki, polać lukrem i gotowe :) Wiem że szczególnie dzieci je lubią :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 17 stycznia 2010 Bardzo lubię tego typu ciasta. Dodaję do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 14 stycznia 2010 Wygląda mega smakowicie :) uwielbiam ciasta w tym stylu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwonasz 14 stycznia 2010 nie ,piecze się bez proszku,wystarczy dobrze ubić jajka.ciasto nie wyrasta bardzo jeśli ktoś boi się że "klapnie" nie zaszkodzi dodać proszku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika24 14 stycznia 2010 Nie dodaje się proszku do pieczenia?Wygląda apetycznie ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń