Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mięciutkie i pysznie czekoladowe...
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
W rondelku podgrzać wodę dodać masło, czekoladę mieszać drewnianą łyżką aż uzyskamy gładki krem.Ostudzić. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki:mąkę, cukier,sodę,proszek do pieczenia,kakao.Mieszamy i dodajemy jajka,maślankę i olej .Delikatnie wlewamy masę z czekoladą i dalej mieszamy na gładką masę.Pieczemy w okrągłej foremce z kominkiem około 50-60 minut.Sprawdzamy patyczkiem. Polewa: 200ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady Śmietankę podgrzewam dodaję połamaną czekoladę i delikatnie cały czas mieszam.Gorącą rozsmarowuję na cieście.