Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowo-bakaliowe

Desery

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 13.12.2008

Odsłon: 11971

Rozpływa się w ustach :)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy po jednym jajku cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy, miksujemy delikatnie na gładką masę. Dodajemy groszki (można zwykłą czekoladę pokroić na małe kawałeczki), rodzynki, orzechy. Podłużną formę smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok 1 godz. w temp 160 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 25 lutego 2009 Super wyglada to ciacho. Zabieram sie za pieczenie. Szkoda, ze składniki podane sa w gramach a nie np.na szklanki (nie mam wagi) ale jakos sobie poradze ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania_sm 20 grudnia 2008 cos system komentarzy szwankuje. proponuje pisac bez polskich znakow, bo to chyba one wyrzucaja reszte wpisu. chetnie odpowiem na pytanie, jesli pytajacemu uda sie je wpisac w calosci :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń