Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które zachwyci każdego, smaczne i tanie...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Do rondla przełożyć: margarynę, cukier,dżem, wodę, kakao i wszystko razem zagotować na małym ogniu, do połączenia składników na jednolitą masę. Zostawić do ostudzenia.
Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy przez sito. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę.
Do wystudzonej masy dodajemy żółtka i ubijamy mikserem. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko razem łączymy na jednolitą masę.
Ciasto wylewamy na blachę o średnicy 25x30 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. około 45 mi. do tzw. suchego patyczka (sprawdzamy czy ciasto nie klei się do patyczka). Po wystudzeniu ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( przepis na polewę znajduje się na mojej stronie danutast1)