Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 840
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 123
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9246
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 840
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 123
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9246
Składniki
Drożdże rozkruszyć w szklance ze szczyptą soli i cukru. Całe jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, jak zgęstnieje dolewać zagrzane mleko. Na końcu dodać olej lekko mieszając. Odstawić mniej więcej na 1/2 godziny w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość przełożyć do nasmarowanej i obsypanej bułką tartą foremki o średniej wielkości. Wierzch placka można posmarować żółtkiem rozmąconym z wodą (1 łyżka) najlepiej pędzelkiem, wtedy ładnie wygląda
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 * ok 45 min