Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto drożdżowe bez gniecenia

Desery

Autor: Annapaola

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano: 04.05.2009

Odsłon: 3443

Nie trzeba gnieść.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże wkruszy.Margarynę rozpuścić-wlać chłodną.Mleko wlać ciepłe.Zostawić na 1godzinę.Po 1 godzinie wsyp 1kg mąki,jajka i zapach waniliowy.Całość zmiksować a na koniec pomieszać trochę łyżką.Piec tyle minut ile zwykle piecze się ciasto drożdżowe-30-45minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń