Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis dla "leniuchów" dostałam od mamy.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Składniki na ciasto włożyć do miski (drożdże rozkruszyć, jajka rozmącić) NIE MIESZAĆ! i włożyć do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie wszystko wymieszać i przełożyć ciasto na blachę. Wierzch posypać jagodami. Składniki na kruszonkę zagnieść (można dodać trochę cukru kryształu) i rozkruszyć na cieście. Wstawić do zimnego piekarnika i piec 40 min. w 180 stopniach.