Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jajek.
Marchew zetrzeć na grubej tarce, jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, ubijać, dodać marchew, mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem, aromat i delikatnie wymieszać. Piec w temp 180" ok 45 min.
Zimne ciasto marchewkowe przekroić na pół. Migdały uprażyć na suchej patelni, wystudzić,. Zimną śmietanę ubić, dodać śmietan fix i cukier puder i serek mascarpone. Jeden dżem zagotować i wsypać pół galaretki, mieszać do rozpuszczenia, wystudzić.
Przełożenie ciasta:biszkopt, dżem, 1/3 migdałów, ciasto marchewkowe, połowa masy, 1/3 migdałów, reszta masy, ciasto marchewkowe, dżem z galaretką, reszta migdałów. Schłodzić kilka godzin i smacznego.