Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie ze szpinakiem

Przekąski

Autor: elle_d

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 14

Dodano: 28.09.2009

Odsłon: 3487

Śródziemnomorskie ale jednak POLSKIE :))

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie, 1 op
  • mrożony szpinak, 1 op
  • ser feta, 1 op
  • czosnek
  • sół, pieprz
  • Żółtko do smarowania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rozmrożonek szpinaku dodajemy pokruszoną Fetę, rozgnieciony czosnek ( ilość wedle smaku, ja dodaje dużooooooo), sól, pieprz. Łączymy składniki

  2. Rozkładamy cisto francuskie, nkładamy farsz i zwijamy w "roladę". brzegi smarujemy żółtkiem, tak aby nic nie wypłyneło oraz smarujemy wierzch ciasta.

  3. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 170st. Pieczemy około 30 min. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń