Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto grecko-włoskie (Tiramisu)

Desery

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 07.11.2008

Odsłon: 6206

Szybkie i łatwe ciasto!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Rozkładamy na tortownicy jedną warstę biszkoptów i obficie sączymy alkocholem (koniak Metaxa jest najlepszy)kładziemy jedną warstwę budyniu i kładziemy ciastka, które również sączymy alkoholem. Kładziemy kolejną porcję budyniu. Sypiemy kakao. Chłodzimy przez dwie godziny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 21 sierpnia 2010 Nie zgodzę się z Tobą, gdyż takie najprawdziwsze, włoskie tiramisu przygotowuje się z winem marsala.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kruszon101 21 sierpnia 2010 Cóż , jest tu jeszcze jeden błąd.
Do prawdziwego tiramisu dodaje się AMARETTO czyli likier migdałowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 sierpnia 2009 No właśnie wyglądało na to, że nie wiedziałeś, więc chciałam Cię uświadomić. Tak, próbowałam budyniu waniliowego, jadłam też prawdziwe tiramisu i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Nie twierdzę, że Twoje ciasto jest niedobre, bo z pewnością jest smaczne, ale nie jest to tiramisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 30 sierpnia 2009 Jakbym nie wiedział z czego jest krem do tiramisu? A przynajmniej spróbowałaś. Bo w smaku przypomina prawdziwe tiramisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 28 sierpnia 2009 Sorry, ale to ma tyle wspólnego z tiramisu, co kremówka z piernikiem. Masę do tiramisu robi się z serka mascarpone, jajek i cukru. Smakuje to zupełnie inaczej niż budyń.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń