Do góry

Desery Przepis na:

ciasto jabłowo-koosowe

Desery

Autor: monika_70

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 119

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 1580

zupełnie inny smak szarlotki--polecam

Składniki

  • cukier, 2 szklanki
  • margaryna, 1 kostka
  • jabłka, 1 kg
  • budyń smietankowy, 2 szt
  • wiórka kokoswoe, 20 dkg
  • Jaja, 2 sztuki
  • biszkopt, z 4 jaj
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 4 jaj wg swojego sprawdzonego przepisu. Jabłka obrać, wydrązyć i pokroić na cząstki. Zagotować 1 szklankę cukru na 3 szklankach wody i podgotować jabłka na tej wodzie (powinny być lekko twarde). Wyjmować jabłka łyżką cedzakową i rozłożyc na biszkopcie. Na wodzie jabłkowej ugotować 2 budynie, zalać nimi jabłka. Margarynę rozp., dodać szklankę cukru, jajka, wiórka , zamieszać i wylać na budyń. Całosc zapiekać w 160 stopniach ok. 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń