Do góry

Desery Przepis na:

ciasto jadodowo-migdałowe

Desery

Autor: anulka23

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 32

Dodano: 02.06.2009

Odsłon: 322

najlepiej smakuje z bitą śmietaną

Składniki

  • mąka, 30dag
  • cukru, 10dag
  • masło, 20dag
  • żółtko, 1
  • zmielonych migdałów, 10dag
  • jajka, 3
  • cukier waniliowy
  • świeże jagody,maliny,agrest
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzec z cukrem,dodac migdałya następnie reszte składników.Na końcu wymieszac z jajkami na jednolitą masę.Wlozyc mase do dobrze natuszczonej tortownicy o srednicy ok. 22cm.Posypac jagodami i piec przez 35 min w 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń